Nieuwsbrief S.O.S. Straatkinderen 


 

maart 2015

Hallo allemaal,


Hoe gaat het? Met ons gaat alles goed, ook met Dominique, onze pleegzoon! Hier is onze nieuwsbrief weer en nu in een beetje een ander jasje, na jaren is het wel goed, om eens van jas te veranderen! Ons werk omvat nu kinderen binnen een breder kader,niet alleen maar straatkinderen, maar ook kinderen uit arme gezinnen.  En die zijn er heel veel !

Enkele weken geleden was ik weer in Roemenië.
Onderweg naar het station viel het mij op, dat er steeds meer jongeren op straat zijn en dan bedoel ik dakloos zijn!  Ze klampen je gewoon aan en vragen om eten.Ze hebben dan ook duidelijk honger!  

Ik neem ze dan mee en koop ze wat te eten en geef ze advies hoe ze hulp kunnen vinden. De situatie verandert niet veel. Steeds meer zie je het verschil, tussen arm en rijk!
Hele gezinnen komen in problemen en kinderen belanden op straat omdat hun ouders niet voor ze kunnen zorgen. De jongeren die op straat leven en in de riolen worden zwak en ziek en zijn dikwijls verslaafd aan drugs en aan het snuiven van lijm.  Er zijn er een heleboel die hepatitis B en C hebben. En met een ziek lichaam op straat leven,is een heel erg hard leven !


In Constanta bleek na een onderzoek onder onze regelmatige bezoekers, dat 13 jongeren, onder hen hepatitis hadden!  Ook tuberculose komt regelmatig voor! Onze bezoekers worden regelmatig onderzocht, ook onze medewerkers.  Maar je vindt ook zwakbegaafden op straat en mensen met een ernstige handicap.  Ze komen ook binnenlopen in ons inloophuis.   We proberen te helpen waar we kunnen!

Gelukkig hebben we een goede dokter aan ons werk verbonden, hij zit ook in het bestuur van onze Roemeense stichtingen. We proberen hem ook te helpen met medicijnen uit Nederland, die anders weggegooid worden. Bij ons mogen medicijnen, ook al zijn ze nog goed, niet terug naar de apotheek.

 Er is veel honger, we zien dat zelfs bij onze Roemeense vrijwilligers.  Voor hen is het zelfs belangrijk dat ze ook mee kunnen eten. Er worden heel wat maaltijden verstrekt vanuit de keuken van "Casa Sami".  Gelukkig hebben we een goede kok, Miora kan heerlijk koken !

Onze maatschappelijk werkster komt voor extreme problemen te staan, waar ze dikwijls geen raad mee weet!  We doen wat we kunnen !

Gelukkig zijn er ook zegeningen !  We zien een groep kinderen groot worden en gezond opgroeien, omdat ze bij ons goed te eten krijgen.  Netjes in de kleren zitten, die ze krijgen vanuit Nederland. Kunnen douchen, hygiëne is heel erg belangrijk!  En hoop voor de toekomst, omdat ze met onze hulp en met de hulp van Ellen, naar school kunnen. En vooral ook omdat ze ook medische hulp krijgen via onze dokter.
Dat is iets om dankbaar voor te zijn! Ook U bedankt voor alles wat U doet om te kunnen helpen !
Groeten en Gods zegen toegewenst!


Theo en Greta van Hoof


Onze andere homepage:
www.sos-straatkinderen.nl

 

U vindt ons ook op facebook !