Onze missie

Wij willen op de eerste plaats helpen, maar we vinden onze motivatie, inspiratie en kracht vanuit het evangelie. Ook de liefde om dit te kunnen doen. We willen hierin samenwerken met alle christelijke kerken, waarin Jezus centraal staat, sektarische groepen uitgezonderd!

Het lichamelijk en geestelijk welzijn van al onze bezoekers, zowel kinderen als jongeren, moeders zowel als gezinnen komt voor ons op de eerste plaats!

Iedereen die niet gelovig is, maar wel een eerlijke en zuivere motivatie heeft om te helpen of om geholpen te worden is welkom!

We willen op de eerste plaats kinderen en kansloze jongeren helpen!

Volwassenen en jong volwassenen, die gezond zijn, willen we stimuleren om te studeren of om te gaan werken en zo zelf in de kosten van hun levensonderhoud te voorzien.  We willen hen hierbij helpen waar dit mogelijk is!

Moeders en gezinnen willen we helpen en ondersteunen waar we kunnen.

@

Het werk onder straatkinderen en kinderen uit arme gezinnen, is een Nederlands werk met voornamelijk Roemeense medewerkers.

Er zit een arts in ons team, een maatschappelijk werkster en goed opgeleide mensen. Een Nederlandse zorgt voor het project: kinderen naar school. Dagelijks krijgen de kinderen een goede warme maaltijd! De straatkinderen, die in de riolen slapen, of in kraakpanden krijgen ook een ontbijt.
De kinderen die naar school gaan krijgen een lunchpakker als ze op het keukenraam kloppen van Casa Sami, ons inloophuis.
Ze kunnen daar douchen en krijgen medische verzorging.
Ook schone en warme kleding, die uit Nederland komt.

's Middags is er een kinderclub voor de kleintjes en krijgen de kinderen hulp bij hun huiswerk. De arme gezinnen krijgen begeleiding en hulp waar dit mogelijk is.

Twee keer per jaar is er een kinderkamp in de bergen. Een keer voor de kleintjes en een keer voor de grote kinderen, de straatkinderen. Er zijn allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren. 50 kinderen worden naar school geholpen, met sponsors uit Nederland.

Er is in een dorp in de buurt een gezinsvervangend tehuis, waar kinderen een nieuw thuis krijgen. Ze gaan in het dorp naar school en hebben een Roemeense pleegvader en moeder, oma, ooms en tante's. Waaronder een maatschappelijk werkster en een part time psycholoog.

Het werk heeft een Christelijke indentiteit.

Stichting S.O.S. straatkinderen is een erkende stichting, ook de Roemeense tak. We hebben een anbi status. Zie onze homepage:www.sos-straatkinderen.nl en 
www.sos-straatkinderen.eu - facebook Casa Sami Daycenter...