Nieuwsbrief S.O.S. Straatkinderen 

december 2015


Hallo vrienden,


Als ik die grote stroom vluchtelingen zie, dan zie ik vooral de moeders en de kinderen en heb ik heel erg met ze te doen! Ze hebben geen veilige plek om te wonen en dat is heel erg, maar dan moet je beginnen aan de basis en daar het probleem proberen op te lossen. Dat is mijn mening. Er wordt niets opgelostl

lk kreeg enige tijd geleden een hele leuke reactie van iemand. Hij vertelde dat de riolen in Nederland zijn werkterrein is, onderhoud, aanleg, training van mensen en bedrijven. Ook wat betreft nieuwe ontwikkelingen.
Maar dat er kinderen, na zoveel jaren, nog steeds in de riolen leven in ons eigen Europa, dat vond hij wel heel bizar!
Hij wilde daar graag ook iets aan doen, maar dat wilde hij eerst een keer met me mee gaan en dit met eigen ogen zien. Zodoende gingen we samen onderweg, ook Willie ging mee, een vriend van me die een actie had gevoerd voor de straatkinderen, bij een expositie van zijn vaders schilderijen. De kunstschilder Pierre Jacobs.

Zodoende gingen we deze keer met ons drieën onderweg. Theo, Peter en Willie.
Willie had van alles meegenomen in zijn koffer, heel praktisch! Pakjes met knackebrood en allerlei kleine presentjes!
ln Boekarest zagen we meteen de straatkinderen bij het station en Willie gaf ze een pakje met knackebrood. 

Na op het station gegeten te hebben bezochten we ook Lucas in Casa Cana. Lucas vertelde zijn verhaal, hoe hij verslaafd en crimineel was en hoe hij een nieuw leven is begonnen en nu zelf anderen mag helpen met zijn team.

Later reisden we door naar Constanta, Waar we ook meteen verrast werden door een actie van Willie.
Hij had dit voorbereid, want hij had van alles bij zich in zijn tas. Alle kleine kinderen kregen gelijk een kroontje aangemeten en werden prinsen en prinsessen, ze hadden de grootste lol. Ook allerlei lekkers werd uitgedeeld !

Op bezoek in ons gezinshuis in Corbu gaf Peter advies over allerlei technische zaken en ze hadden grote lol met de kinderen.
Aan het eind van de week gingen ze alleen terug. Stefan, onze coördinator, bracht ze weg naar de luchthaven en zou weer terug komen met een groepje Zweedse vrouwen. Ook vrienden van ons werk voor de kinderen, daarom bleef ik een week langer want ze wilden ook mij ontmoeten en bijpraten. Het was een hele bijzondere tijd!

Ondertussen vertelde onze kleine pleegzoon Dominique, aan de juffrouw op school: Nog een nachtje en dan komt opa weer thuis uit Roemenië. Wat doet hij daar vroeg de juffrouw ? Dominique vertelde wat over de kinderen waar opa voor zorgt. Het resultaat is uiteindelijk dat ik op deze school wat mag komen vertellen. Met zijn vijf jaar is Dominique al spontaan aan de weg aan het timmeren. Heel erg leuk.... !

Bedankt ook voor jullie hulp en ondersteuning!!

Peter bedankt voor je uitnodiging voor de dag "Rioolwerken" in Harderwijk!
We kregen daar gratis een stand aangeboden voor S.O.S. straatkinderen, om
het werk te promoten. Mensen waren geschokt toen ze hoorden dat er ook
vandaag nog steeds kinderen leven in de riolen van verschillende steden van
Europa. 

We wensen jullie allemaal hele fijne en gezegende Kerstdagen toe en
veel geluk en een goede gezondheid in 2016 

Theo, Greta en Dominique van Hoof