Beste vrienden,


Ook het huis in Corbu wordt een Mission!                                                                                           Het wordt een onderdeel van "Casa Sami Mission", in Constanta. 

 

Beter voor ons allemaal, speciaal ook voor de kinderen.
De regels voor buitenlanders zijn te streng om een sociaal maatschappelijk werk op te kunnen zetten! Ook door allerlei nieuwe regels! Heel veel personeel wat we in dienst moeten nemen en de regels en voorwaarden zijn zodanig dat we dan zelf niets meer te zeggen hebben. Dan willen we liever werken vanuit de boodschap van het evangelie, waar ons wordt geleerd onze naasten lief te hebben als onszelf.


We willen graag de kinderen blijven helpen, maar dan vanuit een ander perspectief en met minder kosten! Dat is ook de reden dat we geen nieuw huis gaan bouwen, want dan wordt het eigenlijk een huis van de overheid, waar we alleen nog maar heel veel geld voor moeten betalen en waar ons alle zeggenschap ontnomen wordt.


Als u hiervoor bijgedragen hebt en u zegt: “Dan wil ik graag mijn geld terug hebben, dan hebben we daar alle begrip voor!  Sommigen zullen zeggen: Gebruik het maar voor de kinderen, dan zijn we daar ook heel erg blij mee natuurlijk. Dat geeft ons iets meer ruimte om het werk te kunnen blijven doen!


De overdracht van Casa Sami is heel erg goed verlopen!  Lucas is een hele liefdevolle pastor, met heel veel begrip en liefde voor de verschillende groepen kinderen en medewerkers! 

Ook Ellen heeft daarin helemaal haar plaats gevonden. Vivi Stef, een onderwijzeres, komt haar daarbij helpen. De kinderen kennen haar, ze heeft tijdens haar zwangerschapsverlof een hele tijd de kinderen geholpen met hun huiswerk en ze blijft dat doen. We zijn daar erg blij mee! 

Drie mensen zijn intern gekomen en vormen een soort leefgemeenschap met elkaar. Alle drie werken ze als vrijwilligers en zijn zeer ervaren in wat ze doen.

We krijgen nu al weer veel meer kinderen die binnen komen lopen, vooral ook grote straatkinderen. Voor hen komen er ook meer mogelijkheden, door een rehabilitatie programma, om van hun verslaving af te komen. We vertrouwen op God, dat is de basis in ons werk!


Ik blijf ze ondersteunen en adviseren vanuit Nederland en ik ga af en toe eens op bezoek!


Help U mee ? Een gelukkig en gezond 2017 toegewenst! God Bless!
Bedankt voor alle hulp en ondersteuning!

Theo van Hoof